ماده 3- وزارت نیرو موظف است با رعایت قوانین نسبت به متناسبسازی مقررات و خرید محصولات نانو ساخت داخل با فناوری بومی برای گسترش کاربرد فناورینانو در صنایع مرتبط، مأموریتهایی مانند موارد زیر را اجرا کند:
حوزه برق:
الف- گسترش کاربرد و ارتقاء استاندارد پالایشگر (فیلتر) هوای نیروگاهی بر اساس جدیدترین توانمندیهای فناورانه داخلی و استانداردهای بین المللی.
ب- بکارگیری سازوکارهای تشویقی برای مصرف نانوپالایشگرهای (نانوفیلترهای) هوای نیروگاهی تولید داخل با فناوری بومی به منظور افزایش سهم استفاده از این نوع پالایشگرها (فیلترها) تا شصت درصد بازار پالایشگرهای (فیلترهای) هوای نیروگاهی کشور تا سال 1400.
پ- برنامه ریزی و تلاش برای دستیابی به دانش فنی تولید و بکارگیری ذخیرهسازهای انرژی مبتنی بر فناورینانو بومی در حداقل یک مرکز تولید انرژیهای تجدیدپذیر تا سال 1400.
ت- تدوین آییننامه و بسترسازی برای بکارگیری مقرههای ضدرطوبت و آلودگی با استفاده از فناوری نانو بومی.
ث- بکارگیری سلولهای خورشیدی نانو پربازده ساخت داخل با فناوری بومی (با بازده بالاتر از سلولهای خورشیدی غیرنانویی) در حداقل یک نیروگاه خورشیدی تا سال 1400.
ج- تدوین و ابلاغ آییننامه و بسترسازی برای بکارگیری نانو سیالات و نانو پوششهای افزایشدهنده انتقال حرارت که با فناوری بومی در داخل تولید میشوند، با هدف افزایش بهرهوری تولید برق و ارتقاء بازده نیروگاهها.
حوزه آب و آبفا:
الف- گسترش واحدهای تصفیه آب شرب و نمکزدایی آب شور، لب شور و آب دریا با در اختیار گذاشتن زیرساختها و بکارگیری سازوکارهای تشویقی با اهداف زیر:
1- رسیدن به مقیاس تا یک میلیون متر مکعب در روز برای نمکزدایی با استفاده از فناوری نانو تولید داخل با فناوری بومی تا سال 1400.
2- رسیدن به مقیاس تا یک میلیون متر مکعب در روز برای تصفیه آب شرب و با کاربریهای تصفیه سختی، فلزات سنگین، نیترات و املاح مضر با استفاده از فناوری نانو تولید داخل با فناوری بومی تا سال 1400.
ب- بسترسازی برای استفاده از نانوبتنها، نانوپوششها و محصولات مرتبط در سازههای آبی و اجرای آن حداقل در یک طرح آزمونی (پایلوت) تا سال 1400.
پ- همکاری در تدوین استانداردهای ملی، آییننامهها و مقررات برای ایجاد سازوکار نظارتی مناسب جهت استفاده ازفناوری نانو تا سال 1398.